fbpx
Merj élni! A bennünk élő istennő: HÉRA
16317
post-template-default,single,single-post,postid-16317,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

7. APHRODITÉ

A bennünk élő istennő: APHRODITÉ

Aki „aranyport” hint mindenre és mindenkire, akinek mágikus jelenlétében megszépül a világ.

Születését két eredet mítosz írja le.

Az egyik szerint Zeusz és Dioné, tengeri nimfa lánya. A másik történet úgy meséli, hogy az ősidők hatalmi harcai során Uránosz nemiszervét egy sarlóval levágta Kronosz (a fia), azt a tengerbe hajította, és az Ős Tenger – férfi nemzőszerv egyesüléséből született a gyönyörűséges APHRODITÉ.

A Szerelem és Szeretet istennőjének nevezték – e két, világot mozgató hatalmas energia megtestesülése volt.

Éppen ezért, számtalan mitológiai történet női főszereplője.

Főszereplője – mert ahol megjelenik, ott azonnal felkavarodik, polarizálódik minden és mindenki. Hozzá „viszonyulni” kell, magnetikus erőterében mozgásba lendülnek, újrarendeződnek a kapcsolatok, újrarendeződnek még a hatalmi struktúrák is (Trójai háború).

Héphaisztosz, az Olümposzról száműzött, a zseniális, két kezével is csodálatos tárgyakat teremteni tudó, sánta férfiisten lesz a férje – milyen különös…
Tőle gyermektelen marad.

Számos kalandjából viszont számos gyermeke születik (a leghíresebbek: Érosz – Árésztól a Hadistentől, Hermaphroditosz – Hermésztől és Aineasz – Ankhiszésztől).
Megannyi pikáns történeteden túllátva, szépségpraktikáid és diétáid után nem kérdezősködve, mélyebben szeretnénk megismerni Téged.
Mi a titkod APHRODITÉ?

Mi az a titok, amelyre titkon vagy nem titkon, minden nő (és férfi vágyik)?

Mi az elemi esszencia, a mágikus fűszer Benned?

Talán a szépséged? (Biztosan nemcsak…) Talán az érzékiséged, pajkos zabolátlanságod szüntelen ünneplése? (Tudtál te sírni is, reménytelenül vágyódni…) Talán a szórakoztató, csapongó, könnyed, szabad lényed? (Akkor nem szültél volna gyermekeket…) Talán az intelligenciád, az Élet ismerete és megértése? (Az, Athénének és Hekaténak is megvolt…)

Talán…, igen, talán a FIGYELMED az.

A teljes átadottságban, a pillanatnak való odaadottságodban – a figyelmed EMELŐ EREJE az, amitől megszépül és gyógyulni kezd minden körülötted.

Figyelmeddel – a végtelen Tenger nyugalmával bensődben, megengeded másoknak, hogy valóban létezzenek, feltáruljanak előtted, Te közel invitálod őket magadhoz, félelem nélkül beereszted őket – és esendőségükkel soha nem élsz vissza…

Talán a FIGYELMED – az „egyhegyűség” – ahogy a zen tanítás mondja – az, ami oly különlegessé, oly felemelővé teszi a Veled töltött időket.

Mert gyöngédséggel és kacagva balzsamozod, az Élet szerelmére tanítod a világot, s abban gyönyörűnek látsz és láttatsz minden létezőt.

Talán…

A Bennünk élő istennők tánca – szerdai (zárt) csoporton, az APHRODITÉ-minőséggel fogunk mozdulni, táncolni, mélyen keresgélni önmagunkban de egyúttal ünnepelni is a nőiség misztériumának e „ragyogó és ragyogtató” aspektusát.

(2023. szept. 30-án egy EGÉSZ NAP-os workshopot tartok a BENNÜNK ÉLŐ ISTENNŐK témában. Mozgás, tánc, bodywork, dramatikus gyakorlatok, alkotás. Figyeljétek az eseményt!)

 

Tünde