fbpx
FÉNY ahol SÖTÉT - Merj élni!
16333
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16333,page-child,parent-pageid-15551,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

FÉNY ahol SÖTÉT

FÉNY ahol SÖTÉT – integratív tánc-mozgás-önismereti tábor

2023. dec. 08-10

Fény, ahol sötét…

Regisztráció:
https://docs.google.com/…/1yVYrwj8U87Zm0Lqc9PUH…/edit

Észrevettétek már, hogy a sötét – nem mozog, nincs benne mozdulás?
És azt, hogy a fény – alkotóelemeiből adódóan – villog, vibrál, szüntelen pulzál, mindig mozgásban van?
Talán sokan tapasztaljátok, hogy az évben az adventi az egyik legmegterhelőbb időszak. Szinte csak “külső fények” vannak, és a sötétség, a hideg egyre jobban kezdi átvenni az uralmat…
Egymást érik a céges bulik, évzáró munka-hajrák, óvodai- és iskolai ünnepségek, szülői értekezlet, kétségbeesett rohangálás az ajándékok után, nagybevásárlás, nagytakarítás, tülekedés a turistákkal túlzsúfolt közlekedésben, a minden üzletben non-stop abuzáló “Jingle Bells”-ről már nem is beszélve!
Ebben az időszakban egyre közelebb jutunk az év legsötétebb napjához, az “idő köldökéhez”.
De éppen ez a közeledés hordozza magában az ígéretet a változásra, az igazi ünneplésre, és az átfordulásra.
Az Advent – várakozást jelent. Egyfajta mozdulatlan belső- és külső figyelmet, készülődést.
Pannonhalma különleges atmoszférája, méltóságteljes nyugalma, az elvonulóhelyünk tereinek letisztultsága segít keresni, megtalálni vagy meggyújtani a Fényt – ott ahol sötét van.
Ebben a három napos elvonulásban szeretnénk Téged visszakapcsolni a természet masszív, átformáló erőihez és önmagad természetének belső nyugalmához valamint erőforrásaihoz. Egy meghitt, tartalommal teljes – olykor nagyon is dinamikus, olykor viszont a csendben is létezni tudó – örömteli, közösségi tapasztalásra hívunk Benneteket!
A reggeleket a csodálatos Ilan Lev módszerrel kezdjük – ez lesz a hangolódás, a testi-lelki bemelegítés.
Ezután mozgásos gyakorlatokra, táncterápiás technikákra, bodywork- és pszichodrámás mozzanatokra építettük fel a programot. (Előzetes tánc tapasztalat nem szükséges, de azért legyen két jól működő lábad és karod, kedved megmozdítani a testedet, és bátorságod kapcsolódni másokhoz!)
Előkerülnek majd mindenféle kreatív eszközök, hogy a nap során megélt tapasztalataitokat – művészetterápiás fókusszal – saját, teremtő alkotássá formálhassátok.
Dolgozunk majd rövid szövegekkel, olyanokkal, melyeket “igazi írók írtak”, de olyanokkal is, melyeket Ti mondtatok, vagy vetettetek papírra.
Egy délelőtti-, és egy délutáni műhelyt tervezünk, este pedig a szabad táncé lesz a főszerep.
Szeretnénk elegendő időt teremteni Nektek a pihenésre, a szemlélődésre, a regenerálódásra is – ezért az esti műhely előtti programok fakultatívak lesznek.
(Azért, az esti közös sötét-túránkat, nem lesz érdemes kihagyni!)
De mindenben, elsődlegesen azt keressük majd, hogyan tudnak bennünket mozgásba hozni és mozgásban tartani ezek a tartalmak. Mennyi a Fény és mennyi a Sötét abban, ahogy vagyunk éppen, ahol tartunk…
Amit feltétlen hozzatok magatokkal:
laza, lezser, réteges, mozgásra alkalmas öltözet
zokni (a padlózatot tatamival burkoljuk, ezért lehet mezítláb is lenni).
vizes palack
túrázáshoz alkalmas bakancs, meleg ruházat
Az utazásról, mindenki egyénileg gondoskodik, illetve telekocsik szervezésében, szeretnénk majd Nektek segítséget nyújtani.
Az elvonulás 2023. dec. 8.(péntek) 15 órától – dec. 10. (vasárnap) 15 óráig tart majd.
A résztvevők létszáma: max. 30 fő
A program ára:
Október 31-ig történő jelentkezés esetén 66.000Ft helyett, kedvezményesen: 56.000Ft
November 1-től 66.000Ft
A jelentkezés 25.000Ft előleg befizetésével válik véglegessé. Fontos, hogy a kedvezményes ár csak az október 31-ig történő előlegfizetéssel válik érvényessé. (Regisztráció linkje a leírás végén)
A program ára tartalmazza:
– a csoportvezetés díját
– a program szervezési költségeit
– a szállást és idegenforgalmi adót 2 éjszakára
A program ára nem tartalmazza az étkezés költségeit, mely a helyszínen fizetendő és 18.000Ft-ba kerül. Ez napi háromszori bőséges vegán étkezést tartalmaz, reggelire svédasztalos választékkal, ebédre három, vacsorára két fogással.
A helyszínről és a szállásról:
Pannonhalma híres az Apátságról, mi pedig bízunk ennek a térnek a végtelen gyógyító energiájában, így a hivatalos elvonulóközpontjában, a Szent Jakab Vendégházban szállunk meg, ahol minőségi több ágyas szobákban leszünk elhelyezve, zárt környezetben, csendben, zöldben, a város szélén, de könnyen megközelíthetően. A csoport tér letisztult, padlófűtéses, de mi extra tatamival borítjuk be, hogy még komfortosabb legyen a mozgás. Az étterem kellemes hangulatú, ahol csak mi leszünk, mi eszünk, ettől igazán jól leszünk. Az esti táncok után a közösségi tereket bármeddig használhatjuk örök barátságok szövögetésére.
(Az utazásról, mindenki egyénileg gondoskodik, illetve telekocsik szervezésében, szeretnénk majd Nektek segítséget nyújtani.)
Az étkezésről:
Az étkezésünkért Kovács M László konyhaművész felel majd, aki tápláló vegán ételeket fog készíteni. A reggeli svédasztalos lesz, kencékkel, krémekkel, friss zöldségekkel, kenyérfélékkel. Az ebéd három fogás lesz, forró levesekkel, gazdag főételekkel és izgalmas desszertekkel és vacsorára is készül majd a főétel mellé desszert. Laci a tőle ma már joggal elvárható ízélmény fokozónk is lesz egyben, aki étkezésről étkezésre emeli majd a tábor hangulatát. Ételei, költeményként vonulnak a történelembe, úgyhogy alig várjuk, hogy újra elkápráztasson minket.
Az étkezés vacsorával indul és ebéddel ér véget, de aki pénteken már korábban érkezik igényelhet ebédet is, aminek felára 3000 Ft. Ezt elég lesz a jelentkezés után később is eldönteni, amikor már tudod, hogy mikor érkeznél meg.
A tábor vezetői:
Kristóf Tünde: pszichodráma vezető, integratív csoportvezető, művészetterápiás tanár, az Integrál Akadémia oktatója és egyik csoportvezetője vagyok. Hét éve táncolok, kísérletezek, gyakorlom a különböző szabad táncokat (kontakt, 5Ritmus, 3i – Petrovics Sándor, Ecstatic Dance, Grecsó Zoltán kurzusok). Táncos-mozgásos táborok, elvonulások, szabad improvizációs színházi társulatok társ-vezetőjeként, évek óta az örömmel mozduló és az Öröm-ben, Jóakaratban mozduló közösségek létrehozásán munkálkodom.
Petrovics Sándor: táncművész és ILM terapeuta vagyok.Tapasztalataim nagy része Izraelhez köthető, amelynek hagyományai az emberi közösségek megtartó erejében gyökereznek. Azokat a mozgásnyelveket, melyeket kint tanultam (gaga, Ilan Lev Method, Vertigo Language) a „3i” órák keretében fogalmazom meg és tárom a magyar közönség elé.
Foglalkozásaimat a közösségben történő felfedezés, a játékossággal teli kihívások, a folytonos változásban való bizalom és a gyermeki felszabadultság jellemzik. A ringatáson alapuló ILM technika pedig elősegíti az érzelmi blokkoldást, fásultságot, energetizál és beindítja a test öngyógyító folyamatait. Jelenleg egyedüli magyarországi kezelője vagyok ennek a technikának.
Szeretettel várunk! Hozd a Fényedet!
Tünde és Sanya

Regisztráció:
https://docs.google.com/…/1yVYrwj8U87Zm0Lqc9PUH…/edit

Szabadtánc és mozgás tábor

Szabadtánc és mozgás tábor

„Ebben a Táborban – arra hívunk, hogy NYÚJTÓZZ BELE! a testedbe, a lelkedbe, a szellemedbe. !”

VA-PI-KA tábor

VA-PI-KA tábor

„Táborunk a Váta-Pitta-Kapha, az ayurvédikus rendszerben meghatározott három-, különböző embertípusról kapta a nevét.”