fbpx
NYÚJTÓZZ BELE! - Merj élni!
16227
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16227,page-child,parent-pageid-15551,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

NYÚJTÓZZ BELE!

Szabadtánc és mozgás tábor

Szabadtánc és mozgás tábor

„Ebben a Táborban – arra hívunk, hogy NYÚJTÓZZ BELE! a testedbe, a lelkedbe, a szellemedbe. !”

VA-PI-KA tábor

VA-PI-KA tábor

„Táborunk a Váta-Pitta-Kapha, az ayurvédikus rendszerben meghatározott három-, különböző embertípusról kapta a nevét.”

ECSTATIC MOVEMENT ✽ NYÚJTÓZZ BELE! 2024 –
5 Napos Szabadtánc és Önismereti Élménytábor Farkaskútvölgyben

2024. július 10-14.

ECSTATIC MOVEMENT ✽ NYÚJTÓZZ BELE! 2024
5 Napos Szabadtánc és Önismereti Élménytábor Farkaskútvölgyben
🌻 Szeretettel köszöntünk a 3. alkalommal megrendezett Ecstatic Movement ✽ Nyújtózz Bele! ✽ Szabadtánc és Önismereti Élménytáborban, hogy ismét megünnepeljük a szabadtánc, az önmeghaladás és a közösségi együttlét átalakító erejét és elmélyülünk 5 nap gyakorlásban a festői Farkaskútvölgyben, a természet ölelésében.
🦋 Earlybird – Jelentkezz most és fizesd ki a foglalót legkésőbb április 22-ig, hogy Tiéd legyen az egyik kedvezményes hely a 40 közül – így 15.000Ft-al kedvezőbb áron vehetsz részt a táborban.
🌿 MIKOR
2024. július 10-14.
Érkezés és szállás elfoglalása szerdán 14 órától. Az első program szerdán 16 órakor kezdődik, az utolsó program vasárnap 16 óráig tart.
🌸 HOL
Farkaskútvölgy, a Hollókői vár után a Cserhát erdejében, közvetlenül a természet ölelésében, egy 30 hektáros csendes, békés, privát völgyben.
🌀 TARTJA
Kerényi-Kiss Zoltán (Ecstatic Dance Budapest alapító és csoportvezető, Integrál szemléletű önismereti konzulens, képzésben lévő Integált Kifejezés- és Táncterápiás csoportvezető)
https://www.facebook.com/zoltanecstaticmovement
Kristóf Tünde (MerjÉlni.hu, Pszichodráma vezető, Integratív csoportterápiás vezető, Művészetpedagógia)
https://merjelni.hu
🏡 SZÁLLÁS
Rönkházas apartmanban (5 fős apartman ház saját fürdővel és mosdóval, 2 ágyas szobákban vagy külön a nappaliban) vagy
Nyolcfős jurtában (közös mosdóval és zuhanyzóval, pár lépésre a jurtától).
🥗 ÉTKEZÉS
Napi kétszeri vegán meleg étel, az első napon vacsora, az utolsó napon ebéd. Reggelivel kérjük készüljetek.
Ebédre 3 fogás, vacsorára 2 fogás, bőséges mennyiségben és különleges ételkölteményekkel tavalyi konyhaművészünk, Kovács M László fakanalából.
Az étkezés ára 32.000Ft/fő a teljes tábor idejére (8 étkezés), mely a helyszínen készpénzben fizetendő.
🚙 UTAZÁS
Az utazás egyénileg történik, telekocsik szervezésében segítünk.
👉🏻 RÉSZVÉTELI DÍJ
Rönkház
– Early bird április 22-ig: 89.000 Ft (maximum az első 20 főnek)
– Normál április 23-tól: 104.000 Ft (a férőhelyek számáig, jelentkezési sorrendben)
Nyolcfős jurta
– Early bird április 22-ig: 74.000Ft (maximum az első 20 főnek)
– Normál április 23-tól: 89.000Ft (a férőhelyek számáig, jelentkezési sorrendben)
A jelentkezésed 35.000 Ft foglaló átutalásával válik véglegessé. A 15.000Ft Early Bird kedvezmény április 22-ig érvényes, az első 40 befizető számára. A sorrendet a foglaló befizetésének ideje határozza meg. A fennmaradó összeget legkésőbb július 6-ig kérjük rendezni. Lemondás esetén a foglalót nem áll módunkban visszatéríteni. Átruházásra van lehetőség.
🌱 Mire számíthatsz?
Délelőttönként és délutánonként izgalmas testi és önismereti fókuszú mozgásműhelyeken kísérletezhetsz a nagyobb testi és belső szabadság és tudatosság lehetőségeivel,
Reggelente finom jógával töltődhetsz,
Esténként önfeledt szabadtáncban megélheted a kötetlen mozgás és az autentikus találkozások varázsát,
Alkotó foglalkozásokon felfrissítheted a kreativitásodat, új utakat találhatsz az önkifejezésre,
Megosztókörökben és kapcsolódásokon keresztül tanulhatsz önmagadról,
Hasonló érdeklődésű, nyitott és befogadó emberekkel találkozhatsz,
És egyéb klassz közösségi élményeken vehetsz részt (pl. tábortűz, kakaóceremónia, mantra- és énekkör, kirándulás).
🌳 Bővebben a programról:
Mindannyian vágyjuk, hogy megmozduljon az Élet – bennünk és körülöttünk. Kapcsolódni vágyunk. Belenyújtózni a személyes, a kollektív és az egyetemes térbe. Érezni a lüktető élet elevenségét, a testünk képességét mozdulni és a kibontakozó mozdulatokkal együtt a lelkünket is hagyni áramlásba jönni.
Ha a testünk és a lelkünk mozdul – az maga az Élet. Mozgásban finoman megfigyelhetjük, s elkezdhetjük elfogadni, befogadni és magunkhoz ölelni azt a maga teljességében.
Amikor mások is mozgásban vannak körülöttünk, az Élet sokszínűségét és csodáját tapasztaljuk, és azt, hogy nem vagyunk egyedül.
Amikor mozgásban, áramlásban van az Élet – bennünk, körülöttünk és általunk – akkor megérkezünk a pillanatba, épnek és egésznek tapasztaljuk magunkat, megéljük ragyogóbb valónkat és azt, hogy biztonságban és szeretve lehetünk.
Kedves ismeretlen és ismerős barátaink, közös NYÚJTÓZKODÁSRA invitálunk Benneteket, hogy a testünket rugalmasabbá és alkalmasabbá, a lényünket spontánabbá és bátrabbá, a kapcsolatainkat gazdagabbá és igazabbá, világunkat pedig még ragyogóbbá tegyük!
Előzetes mozgásos tapasztalat nem szükséges és nem is hátrány, minden érdeklődőt szeretettel várunk. Lesz tér a kikapcsolódásra és az önfeledt, könnyed pillanatokra, emellett intenzív belső folyamatokban kísérjük egymást, ahol elengedhetetlen a résztvevők támogató jelenléte.
Várunk szeretettel, a csoportvezetők:
Kerényi-Kiss Zoltán, Kristóf Tünde
Kérdés esetén írjatok nyugodtan a zoltan@ecstaticdancebp.hu címre!
🪵 Korábbi visszajelzések:
„Alapvetően nyitott vagyok a hétköznapok csodáira. De ami a táborban létrejött, ahhoz foghatót még soha nem tapasztaltam. Bennem van még mindig, úgy érzem, megingathatatlanul.” (H. Gábor)
„Amit a táborból elhoztam, és azóta folyamatosan velem van, az áramlás, a folyamatos mozgásban maradás. Nem feltétlenül fizikai síkon, mert érdekes módon sokkal többet alszom és pihenek azóta. Hanem a helyzetek megélésében. Rádöbbentem, hányféle helyzetbe, érzésbe merevedtem bele az elmúlt időszakban. Valahogy ezek felszabadultak, máshogy kapok levegőt, kitágult a tér, ahogy tovább szállok új terek, élmények, tapasztalások felé.” (M. Zsuzsi)
„A tábor óta van bennem egy nyugodt, hálás, belső, széles mosoly és nem lehet tőlem elvenni. Régen volt már így. Jó érzés nyitottnak, befogadónak, könnyednek lenni.” (Sz. Laura)
„Olyan jó érzésekkel, tánccal, gondolatokkal kapcsolódni Önmagunkhoz, majd mindezt megosztani egymással odafigyeléssel, örömben, szomorúságban, vagy éppen ösztönös ősminőségek megélésével.” (B. Edina)
„Elképesztő hogy a szavakon túl milyen mély és erős érzelmek vannak, amit a mozgással és megélésekkel tudtunk felszínre hozni. Köszönöm Nektek, hogy biztonságban érezhettem magam. Most már nem úgy megyek táncolni, ahogy eddig, hogy odaérek, átöltözök, végig becsukott szemmel magamban táncolok, majd öltözés és haza. Hanem merek beszélgetni, kapcsolódni, együtt táncolni, a közösség részévé válni.” (Ö. Ágota)
„A tábor adta vissza a teljes erőmet, a hitemet, találkoztam egy régi-új önmagammal. És találkoztam veletek is. Szégyellve, de be kell valljam, előtte nagyon rég nem találkoztam senkivel. Mármint úgy igazán. Nagyon sokat adtatok hozzám, és ezért teljes szívemből hálás vagyok nektek.” (K. Bence)
„Életem legjobb tábora, pedig voltam már sokfélében.” (K. Zsolt)
Facebook esemény: https://fb.me/e/fw4UirPrf

A TÁBORT VEZETIK

Kerényi-Kiss Zoli – Ecstatic Dance Budapest alapító és facilitátor, képződő Integrált Kifejezés- és Táncterápiás csoportvezető, integrál szemléletű segítő szakember

Kristóf Tünde – integratív csoportvezető, pszichodráma vezető, művészetterapeuta, egyéni mentor, az ÉletIGEN Közösség vezetője

-BÓL-BA szilveszter 2022

2022. dec. 31

-BÓL-BA szilveszter 2022 ∼ tánc, mozgásmeditáció, játék, alkotás, együttlét
A Facebook eseménynél az “ott leszek/érdekel” nem minősül jelentkezésnek.
✻ ✻ ✻ ✻ ✻ ✻
Idén is elragadtatásban szeretnénk átlépni a régiből az újba, összegyűjteni 2022 ajándékait, veszteségeit, örömeit, bánatait, sikereit, reményeit, csalódásait, személyes és kollektív megéléseink kincsesbányáját.
Hogy hálatelt szívvel tudjunk kimondani, legalábbis ennyit: élünk és hősiesen helytálltunk.
Ezen az estén nem csupán táncban, hanem változó összetételű mozgásos és alkotó folyamatokban, kis mértékben szavak által is lesz lehetőségünk találkozni egymással.
Kicsit jobban megismerni egymást, osztozni egymás történeteiben, érzéseiben.
Valódi közösségként együtt lenni.
Összegezzük és oltárra emeljük mindazt, ami velünk és bennünk történt ebben az évben. Ehhez segítenek majd hozzá a megajánlott folyamatok, játékos feladatok, képi alkotásra invitálások.
A mozgás, a tánc által tovább mélyülhetnek, kiterjedtebbé, beépíthetővé válnak élményeink.
És persze, eszünk-iszunk is, illetve lesznek kötetlen pihenőidők.
Éjfélkor megállunk kicsit, megpihenünk a csend terében. Aztán mesélni fogunk Nektek. Jól olvastad: MESÉT fogunk mesélni!
Úgy képzeljük, hogy Ti pokrócokba csavartan fekszetek, üldögéltek, támaszkodtok – és mesét hallgattok, egy szép mesét…
Ezután a mesék világából, egy közös rituáléval átlépünk az Új Esztendőbe, majd lassan belemozdulunk, beleáramlunk a táncunkba.
Innentől ismét a táncé a főszerep, ha bírjuk szuflával és míg jólesik.
A végére csendes megpihenést, finom hangfürdőzést tervezünk, hogy felfrissülve, megújulva léphessünk ki újra a világba.
✻ ✻ ✻ ✻ ✻ ✻
PROGRAMTERV
17h00-18h00 Beszélgetős-teázós megérkezés, készülés, hangolódás
18h00 – Nyitó tánc
19h15 körül – Nyitókör
19h30 – Mozgásos és alkotó évösszegző folyamatok és játékok (falatozós szünetekkel és táncokkal)
00h00 – Csend terében megállás és mese
00h15 – Év-átlépő rituálé
01h00 – Záró tánc
02h30 körül – Pihentető hangfürdő Kocsis Kata hangterapeutával
✻ ✻ ✻ ✻ ✻ ✻
AKIK TARTJÁK
Kerényi-Kiss Zoltán – Ecstatic Dance Budapest
Kristóf Tünde – ÉletIGEN Közösség, MerjÉlni!
HELYSZÍN:
Budapest, 1117 Sopron út 19.
HOZZÁJÁRULÁS: 15.000 Ft
A helyedet 5000 Ft befizetésével foglalhatod le. A fennmaradó összeget előre vagy helyben is rendezhetitek. Utalási adatokat a válasz emailben küldjük el.
ÉTEL-ITAL
Batyus étkezés lesz, ehhez mi is biztosítunk némi hozzávalót. Emellett kérünk titeket, hogy hozzatok magatokkal ételt-italt (lehetőleg vegán és gluténmentes, hogy mindenkinek jó legyen és alkoholmentes italokat), amit megoszthatunk egymással.
FONTOS: 8-9 órás, mozgásos együttlétről van szó, ehhez megfelelő kalória és tápanyag utánpótlásról gondoskodjunk.
HOZZ MAGADDAL:
– Kényelmes váltóruhát, amiben szabadon tudsz mozogni, zoknit
– Ülőpárnát, ha szeretnél (lesz helyben is)
– Pokrócot (ez jól jöhet a szünetekben, a mozgás után kimelegedve…)
– Bármilyen tárgyat, ami az oltáron lehet a program alatt (közösen épített oltár lesz)
A Facebook eseménynél az “ott leszek/érdekel” nem minősül jelentkezésnek.
✻ ✻ ✻ ✻ ✻ ✻
Bátorság. Erő. Jelenlét. Tisztaság. Kapcsolódás. Nevetés. Játék. Tánc. Alkotás. Ünnep.
Így lépünk be az Új Évbe.
Legyen ez a valaha volt legjobb Szilveszterünk!
Együtt.
Szeretettel várunk:
a csoportvezetők,
Tünde és Zoli

NYÚJTÓZZ BELE! – Szabadtánc és mozgás tábor

2023. JÚN. 30.,

Szabadtánc, mozgásműhelyek, reggeli jóga, kakaóceremónia, megosztókörök, tábortűz melletti éneklés és zenélés, kreatív alkotó foglalkozások.
Részletek a tábor weboldalán: https://nyujtozzbele2023.merjelni.hu/
Kedvezményes jelentkezés: április 30-ig.
Jelentkezéshez kérjük töltsd ki ezt a Google űrlapot: https://forms.gle/6CDJugXKPSo4Dqf97
✻ ✻ ✻ ✻ ✻
Mindannyian vágyjuk, hogy megmozduljon az Élet – bennünk és körülöttünk. Kapcsolódni vágyunk. Belenyújtózni a személyes tér, a közös tér és az univerzális tér tágasságába.
Érezni azt, hogy élők vagyunk, hogy a testünk mozdulni képes és a kibontakozó mozdulatokkal lelkünk is megmozdulhat.
Ha testünk és lelkünk is meg tud mozdulni – akkor az az Élet maga. Ha mozgásban vagyunk, finoman megfigyelhetjük a bennünk lüktető életet, s elkezdhetjük elfogadni és újra megszeretni azt.
Ha mások is mozgásban vannak körülöttünk, ugyanígy az Élet csodáját tapasztalhatjuk. Rájövünk, nem kell félnünk senkitől és semmitől.
Tehát, kapcsolódni vágyunk. Megnyugszunk attól, ha azt érezzük, örülnek nekünk. Jobban beleérkezünk a pillanatba, ha valaki igaz érdeklődéssel fordul felénk. Testünk épnek és egészségesnek tapasztalja magát, ha tisztelettel, gyöngéd, vigyázó örömmel érintik. Akkor éljük meg legszebb szépségünket, amikor szerethetünk és szeretve vagyunk. Amikor mozgásban, áramlásban van az Élet – velünk, körülöttünk és általunk.
Idén nyáron is folytatjuk és újra, közösen megteremtjük a legendás NYÚJTÓZZ BELE! Tábort. Ezúttal egy nappal hosszabb lesz és igen, az áremelkedések ellenére kedvezményes árat biztosítunk nektek, hiszen szeretnénk, ha minél többen részesülnénk az ajándékokból, amit egy ilyen együttlét adhat.
Ebben a Táborban arra hívunk téged, hogy a minden esti örömtánc mellett NYÚJTÓZZ BELE! a testedbe, a szívedbe, a közösségbe, a kölcsönösen összekapcsolt létezésbe. És NYÚJTÓZZ BELE! a délutáni tevékenységek során olyanokba, amelyeknek máskor talán ritkán adsz időt és teret.
Minden reggel jógával fogunk nyújtani. Ezt követi délelőttönként egy mozgásos műhely, ahol egyéni-páros-kiscsoportos feladatokkal nyújtjuk, tágítjuk nemcsak a fizikai testünket, de remélhetőleg lelkünk korlátait is. Az alkalom zárásaképpen, lesz lehetőségetek egy spontán kibontakozó táncban integrálni és levezetni a megélt tapasztalásokat.
A vegetáriánus ebéd után szabadidő következik, melyet eltölthetsz pihenéssel, regenerálódással, kellemes nyújtózkodással, de aktívan is, ha úgy esik jól.
A délutánokra szervezünk valami különleges tevékenységet: dob- és énekkör, képzőművészeti tevékenység – meg amit majd együtt találunk ki, mert igény van rá.
Az esti mozgásos műhelyek 18 órakor kezdődnek majd. Itt az aznap megélt élményeket nyújtjuk tovább egy kicsivel, azáltal, hogy nagyobb csoportokban fogunk dolgozni, végül pedig a teljes csapat részvételével keressük az együttmozgás lehetőségeit.
Az est második felében pedig a kötetlen táncé, a „bulié” a főszerep, ahol mindenki úgy táncol, azzal akivel, és addig, ameddig csak akar. Lesznek estéink kakaóceremóniával, tábortűz melletti közös énekléssel és szabad hangadással.
Szóval, kedves ismeretlen és ismerős barátaink, ti kedves, nyitott, csodálatos szívű emberek, egy szuper, közös NYÚJTÓZKODÁSRA invitálunk Benneteket, hogy a testünket rugalmasabbá és alkalmasabbá, a lényünket spontánabbá és bátrabbá, a kapcsolatainkat gazdagabbá és igazabbá, közös világunkat pedig ragyogóbbá tegyük!
Várunk szeretettel!
A csoportvezetők: Kerényi-Kiss Zoltán (Ecstatic Dance Budapest) és Kristóf Tünde (MerjÉlni!)
Regisztráljatok időben, a férőhely max. 55 fő!
🌀 Jelentkezési feltételek:
– Előzetes mozgásos tapasztalat nem szükséges és nem is kizáró ok, minden érdeklődőt szeretettel várunk,
– Nyitottságodat, kíváncsiságodat hozd magaddal,
– Lesz tér a kikapcsolódásra és az önfeledt, könnyed pillanatokra, emellett intenzív belső folyamatokon kísérjük egymást, ahol elengedhetetlen a résztvevők támogató jelenléte.
🔥 Keretek, díjak:
Teljes részvételi díj (5 napos műhellyel, 4 éj szállással, napközbeni és esti programokkal – ecstatic dance, tábortűz, alkotás, közös zenélés): 70.000 Ft
A helyedet 30.000 Ft foglaló átutalásával biztosíthatod.
Ha a teljes díjat 2023. április 30-ig befizeted, kedvezményesen 50.000 Ft-ért tudsz részt venni.
Sátras elhelyezés esetén további 10.000 Ft kedvezmény jár.
A foglalót nem áll módunkban visszatéríteni, de lemondás esetén átruházható.
Étkezés: napi kétszeri vegán meleg étel, várhatóan kb. 3500 Ft/étkezés. (A pontos árat a tábor előtti hetekben tudják majd a szakácsok kalkulálni, az aktuális piaci árak és a rendelt mennyiség függvényében.)
Helyszín: Retreat Factory, Fácánkert, Fácánkertpuszta, 7136 (Tolna mellett)
💫 Korábbi visszajelzések:
„Életem legjobb tábora volt a tavalyi, pedig voltam már rengetegben.” (K. Zsolt)
„Úgy érzem a tábor óta van bennem egy nyugodt, hálás, belső, széles mosoly és nem lehet tőlem elvenni. Régen volt már így. Jó érzés nyitottnak, befogadónak, könnyednek lenni.” (Sz. Laura)
„Szívemben őrzöm mindazt amit Veletek együtt tapasztalhattam meg. Olyan jó szeretni és szeretve lenni. Érzésekkel, tánccal, gondolatokkal kapcsolódni Önmagunkhoz, majd mindezt megosztva egymással érintésekkel, odafigyeléssel, örömben, szomorúságban, vagy éppen ösztönös ősminőségek megélésével olyan természetesen volt csodálatos.
Tudnék és szeretnék így élni, ilyen közösségben, ilyen őszinteségben, ilyen odafordulásban, ilyen tudatosan, ilyen őrülten. Hálás vagyok a 4 napért, értetek!” (B. Edina)
„Voltam már pár csoportban, elvonuláson, de ilyet soha nem éreztem még. Elképesztő hogy a szavakon túl milyen mély és erős érzelmek vannak, amit a mozgással és megélésekkel tudtunk felszínre hozni. Köszönöm Nektek hogy biztonságban érezhetem magam, hogy tudom sokan vannak akikre számíthatok és ott lesztek amikor kell, hogy szerettek, elfogadtok, és ezáltal én is szeretem és elfogadom magam. Hála, öröm, szeretet könnyek közepette írva ezeket! Most már nem úgy megyek táncolni ahogy eddig, hogy odaérek, átöltözök, végig becsukott szemmel magamban táncolok, majd öltözés és haza. Hanem merek beszélgetni, kapcsolódni, együtt táncolni, a közösség részévé válni. Ide eljutni számomra hosszú út volt, de nektek is köszönhetően itt vagyok.” (Ö. Ágota)
„Én minden pillanatban visszavágyom az általatok megformált anyaméhbe… A Csodába, a szeretetbe és a feltétel nélküli elfogadásba. Érzem a csontjaimba beívódott érintéseket, öleléseket… még!!! Nagy hála mindenkinek, nagy hála nektek Tünde és Zoli, hogy létrehoztátok! ” (J. Zsu)
„A határtalan szeretet, elfogadás, törődés, kapcsolódás, megtartás és persze a nehéz, sűrű dolgok is végig velünk voltak. Egymás karjaiban, lábaiban, szemeiben, szívében gyógyultunk és otthonra találtunk.” (D. Márk)
„Néhány óra leforgása alatt érkeztünk meg egy közös mélységbe és összeérésbe. A következő napok erőteljes hatással voltak az életemre. Azóta is tartó kapcsolódásaim születtek.
Életünk legféltettebb titkait és legnemesebb kincseit osztottuk meg, pár nap alatt egy törzsként éltük meg az egységélményt itt a Földön. Abban
a bizonyosságban megerősödve, hogy lehetünk teljes önmagunk, biztonságban, megtartásban, szeretetben, kölcsönösségben, elfogadásban. Hogy letehetünk olyan terheket, melyeket akár évtizedek óta cipeltünk. Hogy megkaphatjuk, jár nekünk az, amire szükségünk van.” (K. Laci)
„A tábor után már nem is értem, hogy élhettem eddig tánc nélkül. Nem gondoltam, hogy ez a sok ember körülöttem ilyen rövid idő alatt mennyire fontossá válik majd számomra, mennyi csodás érintést, mennyi szeretetteljes pillanatot fogunk megosztani egymással. Hogy a tábor után is rendszeresen találkozunk majd, kivel többet, kivel kevesebbet, de szépen, finoman részesei leszünk egymás életének, a kollektív szeretetünkkel egy megtartó, stabil, biztonságos hálót képezve mindannyiunk alá. Hogy a tánc és a közösség hatására egyre többen látjuk meg egymás elfogadó szemeiben MAGunkat, egyre többször és egyre bátrabban merjük felvállalni igazi önvalónkat. A szeretet olyan mélységét teremtettük meg együtt, ami a nehézben megtartott és kikönnyített, az örömben pedig még magasabbra emelt, és emiatt végtelenül szabadon lehettünk önMAGunk az egész tábor alatt. Ez a legnagyobb ajándék, amit kaphatunk.” (E. Fruzsi)
„A tábor adta vissza a teljes erőmet, a hitemet, találkoztam egy régi-új önmagammal. És találkoztam Veletek is. Szégyellve, de be kell valljam, előtte nagyon rég nem találkoztam senkivel. Mármint úgy igazán. Nagyon sokat adtatok hozzám, és ezért teljes szívemből hálás vagyok nektek.” (K. Bence)
„Elvárások nélkül érkeztem. Befogadni, átélni, ami jön, ahogy tőlem telik. Sok csodás élményben volt már részem, hiszen alapvetően nyitott vagyok a hétköznapok csodáira (lehet az egy apróság is), és a lelkem máris szárnyal.
De ami a táborban létrejött általunk, ahhoz foghatót még soha nem tapasztaltam. Ez a csoda itt van bennem még mindig, úgy érzem megingathatatlanul.” (H. Gábor)
„Amit a táborból elhoztam, és azóta folyamatosan velem van, az áramlás. A folyamatos mozgásban maradás – nem feltétlenül fizikai síkon, mert érdekes módon sokkal többet alszom és pihenek azóta – hanem a helyzetek megélésében. Rádöbbentem, hányféle helyzetbe, érzésbe merevedtem bele az elmúlt időszakban. Valahogy ezek felszabadultak, máshogy kapok levegőt, kitágult a tér, ahogy tovább szállok új terek, élmények, tapasztalások felé.” (M. Zsuzsi)

A TÁBORT VEZETIK

Kerényi-Kiss Zoli – Ecstatic Dance Budapest alapító és facilitátor, képződő Integrált Kifejezés- és Táncterápiás csoportvezető, integrál szemléletű segítő szakember

Kristóf Tünde – integratív csoportvezető, pszichodráma vezető, művészetterapeuta, egyéni mentor, az ÉletIGEN Közösség vezetője

NYÚJTÓZZ BELE! – Szabadtánc és mozgás tábor

2022. JÚL. 21–24.

A közkedvelt szilveszteri félnapos közös műhely után itt a nyári tábor, ahol lesz lehetőségünk jobban elmélyülni a mozgásban, alkotásban és meghitt együttlétben.
„Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér!” – tartja a mondás, melyet a köznyelvben elsősorban anyagi megvalósulásainkra használunk, de talán már sokszor tapasztaltuk, mennyire igaz ez bármely más életterületünkön is. Méregetjük „a takarónk hosszát”, ezért eleve nem gondolkozunk kihívásokban, sőt gyakorlásban sem… Belénk nevelték, hogy kísérletezni kockázatos és veszélyes, jobb, ha mindenki marad a sémáinál.
A mozgással és a táncunkkal is sokszor így van ez, hiszen pontosan érzékeljük fizikai korlátainkat és valós állóképességünket.
Ebben a Táborban – arra hívunk, hogy NYÚJTÓZZ BELE! a testedbe, a lelkedbe, a szellemedbe. És NYÚJTÓZZ BELE! a délutáni tevékenységek során olyan dolgokba, melyeket ez idáig talán még sosem próbáltál!
Nem szükséges, hogy legyen bármiféle táncos előképzettséged-, vagy tapasztalatod. Hiszen a szabad-tánc és mozgás ember-létünk eredendő és természetes kifejeződése, melyet gyermekkorban még napról-napra önfeledten gyakorolunk, csak felnőttkorra felejtjük el a legtöbben…
A spontán mozgás és mozdulatsor, az egyéni, a páros, a kiscsoportos vagy akár az egészen nagy csoportban végzett közös mozgás és tánc örömteli, testet-lelket felszabadító kollektív tapasztalás. Ebbe az örömbe szeretnénk BELENYÚJTÓZNI – újra!

A TÁBORT VEZETIK

Kerényi-Kiss Zoli – Ecstatic Dance Budapest alapító és facilitátor, képződő Integrált Kifejezés- és Táncterápiás csoportvezető, integrál szemléletű segítő szakember

Kristóf Tünde – integratív csoportvezető, pszichodráma vezető, művészetterapeuta, egyéni mentor, az ÉletIGEN Közösség vezetője